active member

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

2η & 3η μέρα ηχογραφήσεων (studio on air)

Γεια χαρά και καλά κουράγια σ' όλους.
Απόψε θα σας περιγράψω κάποιες στιγμές από την 2η και την 3η μέρα των ηχογραφήσεων για το "αρσενάλι". 'Ηδη έχουν περαστεί κιθάρες, μπάσα, τσέλο και μαντολίνο σε 9 κομμάτια. Η βοήθεια των μουσικών είναι μεγάλη και η σχέση αυτή αποδεικνύεται αρμονική (αρχίσαμε να γεφυρώνουμε τους τρόπους μας, τα όργανα και τα σάμπλερ). Η επερχόμενη αυτή μουσική ενότητα θα χωρίζεται σε 4 μουσικά σεντούκια. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να' αποδώσουμε μέσα σ' αυτές τις ξεχωριστές ενότητες ότι μπορεί να κρύβουμε τόσα χρόνια στο "αρσενάλι" μας. θα υπάρχει λοιπόν ένα "άσπρο σεντούκι" που μέσα σ' αυτό θα υπάρχει ότι φωτεινό σκαρώσουμε αυτή τη φορά. θα υπάρχει το ¨ατσάλινο σεντούκι" με ότι πιο δυναμικό μας προκύψει, το "ξύλινο σεντούκι" με όπλα φτιαγμένα με τον γνώριμο τρόπο και το "μαύρο σεντούκι" γεμάτο απ' της σκοτιάς μας την αφήγηση. Υπολογίζουμε ο αριθμός των τραγουδιών να 'ναι κοντά στα 30, χωρίς να υπάρχει φυσικά κάποιος περιορισμός.
Όλη αυτή η ιστορία γίνεται, γιατί μέσα μας αυτά τα 20 πρώτα χρόνια λειτουργησαν προπαρασκευαστικά γι' αυτό που προσδοκούμε να αφήσουμε σαν αίσθηση η σαν στίγμα.
Νομίζω λοιπόν, ότι αυτή θα 'ναι η πρώτη φορά που μια δισκογραφική μας δουλειά θα προσφέρει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον αυτή είναι η επιθυμία μας (μπορεί να πετύχαμε κάτι τέτοιο σε μικρότερο όμως βαθμό με την "σκιεράτσα").
Πάμε όμως πίσω στις ηχογραφήσεις. Τούτη τη φορά, ακόμα κι απ' την πρώτη στιγμή που άρχισα να προγραμματίζω τις πρώτες βάσεις και να μαζεύω τους πρώτους ήχους για επεξεργασία, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι μέσα απ' το στούντιο θα περάσουν όσοι απ' τους συνεργάτες μας  το θέλουν πολύ και το επιλέξουν οι ίδιοι. Μέχρι τώρα στο στούντιο έχουν μοιράστει μαζί μας στιγμές ο Μιχάλης Σκαράκης στον ήχο, ο Γιώτης Παρασκευαίδης με τις κιθάρες και τα μπάσα του, ο Σταύρος Παργινός με το τσέλο και το μαντολίνο του και κάποιοι καλοί φίλοι που μας κρατούσαν παρέα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας κι αν κάποιος από σας ασχολείται με κάποιο όργανο και πιστεύει ότι μπορει να βοηθήσει, εδώ είμαστε. Στείλτε μου ένα μύνημα στο bdfoxmoor@lowbap.com  και μπορεί να υπάρχει κάτι να μοιραστούμε. Από τις αρχές Οκτώβρη θα καθιερώσουμε σε κάθε ηχογράφηση να παρευρίσκονται και 4 η 5 από σας (θα βρούμε ένα τρόπο).
Τα λέμε ξανά την Τετάρτη 12/9.
Να 'στε όπως ονειρεύεστε.
B.D.Foxmoor

6 σχόλια:

  1. poli oraio to 1o kommati..
    perimenw na anou3oun kai ta alla sentoukia..
    kali dynami kai kali sinexeia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλή δύναμη Μιχάλη νά'σαι καλά. Σας περιμένουμε στην Πάτρα να τα πούμε από κοντά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ ωραία όλα..!!! καλή συνέχεια εκεί στο Πέραμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελα συντεκνε, Βαγγελης απο κατω. Καταπληκτικο το κομματι. Καινουρια ατρωπο διαλεξες να διαβεις, ή διαλειμμα κανεις(μουσικα εννοω)?οτι και να'ναι ευπροσδεκτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλη δύναμη έχει το μοίρασμα. Φυσικά χρειάζεται και μεγάλη δύναμη για να το κάνεις (η μεγάλη τρέλα).
    Τα άτομα αυτά που γουστάρουν να μοιράζονται, συνήθως τα απομονώνουν γιατί όπως είπα, θέλει αρχίδια το μοίρασμα.
    Όταν μοιράζεσαι δλδ μιλάς έχεις φωνή και άποψη, και για να μιλάς πρέπει πρώτα από όλα να μάθεις να ακούς, κανόνας απαράβατος.
    Λοιπόν αυτοί που μοιράζονται περιθωριοποιουνται γιατί στεναχωρουν τους άλλους.
    Δεν τους αφήνουν στον λήθαργο και την βουβαμαρα τους, αλλά τους θυμήζουν το δήθεν τους που τόσο προσεχτικά κρύβουν. Και άλλα πολλά, και ο νοών νοήτω.
    Μιχάλη γειά και χαρά.
    Μεγαλώσαμε αδερφέ μου, ποιος το περίμενε ότι θα φτάναμε έως εδώ, 2020.
    Καί ή τύχη μας φυλαξε να ζήσουμε πρωτογνωρες καταστάσεις.
    Σε παρακολουθώ, (συνγχώραμε για αυτό) αλλά με ενδιαφέρει η γνώμη σου και η γνώση σου γενικά για την οπτική γωνία σου, η γωνίες σου.
    Όπως με ενδιαφέρει και η αγωνία σου, και μέσα από το στίχο σου Μεγάλε, αφουγκραζωμε η προσπαθώ τουλάχιστον, την ψυχή σου, έτσι ώστε ανάσα την ανάσα να συνχρωνιζομαι ώστε η μυρωδιές και τα χρώματα που στέλνεις να βρήσκουν έστω και για λίγο, απαγκιο λιμάνι,για να γνωρίζω καλύτερα τους πειρατές σου.
    Να'σαι πάντα καλά και όλοι γύρω σου. Ψυχή βαθιά αδερφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή